Militairen op bezoekTwee oud-leerlingen kwamen laatstejaars informeren over de Koninklijke Militaire School (KMS). Arvid De Dapper en Joachim Dhaenens vertelden aan de geïnteresseerde aso’ en tso’ers vol enthousiasme over de toelatings-proeven, het studeren en leven aan de KMS. Ze gaven heel wat tips mee en vertelden ook dat ze zeer tevreden zijn over de vooropleiding die ze op College ten Doorn genoten.

Schoolhoeve ontvangt Beloftevolle HovenierEeklo was eind februari het mekka van de jonge tuinaanleggers. Op de Schoolhoeve aan de Tieltsesteenweg vonden de preselecties plaats van de wedstrijd 'Beloftevolle Hovenier'. Dat is een wedstrijd tussen alle 20 Vlaamse tuinbouwscholen, georganiseerd door de Belgische Federatie van Groenvoorzieners en de Commissie Groen Ondernemen. Voor de tiende editie van de wedstrijd waren er maar liefst 19 scholen ingeschreven. Deze keer zal het team van College ten Doorn niet aan die finale deelnemen. Het waren de tuinbouwscholen van Kortrijk, Stabroek en Oedelem die zich daarvoor plaatsten. Eeklo kreeg wel een andere prestigieuze prijs. Voor de tweede keer op rij mocht onze school de gouden award van Prevent Agri mee naar huis nemen. Dat is de prijs voor het team dat het veiligste werkte tijdens de preselecties.

PlattelandsTv bezoekt SchoolhoeveDe Schoolhoeve in de Tieltsesteenweg kreeg het bezoek van televisiezender PlattelandsTv. Aanleiding was de groepsaankoop van plantgoed voor land- en tuinbouwbedrijven, georganiseerd door de provincie Oost-Vlaanderen. De provincie wil dat land- en tuinbouwbedrijven beter in het landschap geïntegreerd zijn en organiseerde daarom een samenaankoop van planten en bomen voor aanplant op de bedrijven. Zo’n 60 land- en tuinbouwers gingen op het voorstel in. Ze mochten begin februari hun planten afhalen op de Schoolhoeve, die voor de gelegenheid als verdeelpunt fungeerde. Het initiatief van de provincie trok ook de aandacht van PlattelandsTv, die een reportageploeg stuurde.

Veel geld voor DamiaanDe ontbijtactie voor Damiaan was alweer een groot succes. Eind januari werden maar liefst 719 ontbijtpakketten klaargemaakt die nadien over het Meetjesland verspreid werden. Dat bracht de mooie som van 2.832,50 euro op.

Naar de kapper(sschool)De kleuters van het tweede en het derde klasje van basisschool Sint-Antonius in Balgerhoeke mochten eind januari op bezoek in de kappersafdeling van College ten Doorn. Daar werden ze ontvangen door de leerlingen van het derde jaar Haarzorg. De kleintjes maakten op een heel speelse, maar toch leerrijke manier kennis met de opleiding Haarzorg. Het is nu wachten op nieuwe kapper- en kapstertjes uit Balgerhoeke…

Buurtpolitie-acteurs geven EHBO-cursusOp maandag 14 januari kwam EHBO Vlaanderen een cursus geven aan alle 4dejaars. Naast de praktische oefeningen kregen de leerlingen ook een theoretische uitleg. Die is doorspekt met waargebeurde situaties en leerde de leerlingen hoe je best reageert in noodsituaties.
Bij de EHBO-lesgevers van dienst waren ook Tom en Robin van de populaire reeks De Buurtpolitie. Zij figureren ook in de het promotiefilmpje dat EHBO Vlaanderen op onze school opnam. Over de middag maakten de VTM-agenten ook even tijd voor een 'meet & greet' met de leerlingen van de middenschool.

E.H. Paul Heysse neemt afscheidOp 13 januari nam E.H. Paul Heysse afscheid van de kapel van Onze-Lieve-Vrouw-ten-Doorn. De priester zorgde vanaf 1981 voor de dagelijkse eucharistievieringen voor twee zustergemeenschappen: O.-L.-Vrouw-ten-Doorn en Maria-ten-Doorn. Na zijn pensionering in 2000 bleef Paul Heysse elke zondag de eucharistie vieren in de kapel, ook al woonde hij vanaf toen in Lovendegem. Al die tijd bleef het aantal aanwezigen tijdens die zondagsvieringen opvallend stabiel. Sinds 2009 bedroeg dat elke zondag gemiddeld een zeventigtal mensen. Het wordt wennen, want de zondagse vieringen vallen nu weg. “Ik verzeker jullie dat ik deze beslissing met heel veel spijt heb genomen”, schrijft priester Heysse in zijn afscheidswoord. “Maar gelet op mijn leeftijd, beginnen mijn krachten toch tekort te schieten”. “Ik heb jarenlang die dienst heel graag op mij genomen. Ik wens jullie, en allen die jullie genegen zijn, heel veel goeds”, besluit Paul Heysse.

KerstontbijtOp vrijdag 21 december schoven 1.100 leerlingen van de bso- en tso-school van College ten Doorn aan voor een mega kerstontbijt. Vanaf 8.30 u. ontbeten de jongeren gezamenlijk in open lucht op het nieuwe Wilgenplein aan gebouw Zuidmoer voor het goede doel. Dankzij een aantal gulle sponsors kon een lekker en gezond ontbijt aangeboden worden. De opbrengst van het ontbijt gaat naar drie organisaties, waarmee de school een nauwe band heeft: wijkcentrum De Kring, de afdeling voor dementerenden van het woon- en zorgcentrum Avondzegen en het eigen sociaal fonds van de school, dat leerlingen van College ten Doorn ondersteunt die het financieel moeilijk hebben.   Er waren ook een aantal randactiviteiten mee te pikken. Tijdens het ontbijt konden de leerlingen immers genieten van muziek via onze DJ Jurgen en van allerlei workshops. Er werden kerstkaarten geschreven voor de bejaarden van Eeklo, kerstwensen uitgewisseld, er was een stand van Amnesty International en een leuke kerstfotobooth, die tal van leuke kiekjes opleverde. De gesponsorde kerstbomen en de sfeervolle vuurkorven maakten de kerstsfeer compleet. De tweede editie van het kerstontbijt op College ten Doorn was alvast geslaagd!PhotoboothTijdens het kerstontbijt kon iedereen die dat wilde zich laten fotograferen in een Photobooth. Dat leverde mooie kiekjes op!

Gewoon en buitengewoon werken samenEind november stonden in de polyvalente zaal van College ten Doorn een heel pak bekende en minder bekende artiesten op het podium. Uitschieters Sam Gooris en vier deelnemers aan The Voice Kids traden er op voor Replay Wednesday. Dat is een project van de Humane Wetenschappen. Leerlingen van het 5de en 6de jaar Humane Wetenschappen werken samen met 12 collega’s van het buitengewoon secundair onderwijs uit Ten Dries in Landegem. De jongeren van Ten Dries hebben allemaal mentale en fysieke beperkingen. Maar dat hield de groep niet tegen om voor de duur van dit schooljaar een heus evenementenbureau op poten te zetten waarmee ze onder meer samen het optreden organiseerden.