Meet and Study goes onlineStudie-infokeuze voor laatstejaars tijdens de corona-periode... geen evidentie. Het traditionele Meet and Study-event kon dit jaar niet doorgaan op school... maar dan doen we dat toch even online!!!?
Meer dan 100 oud-leerlingen waren bereid hun studierichting voor te stellen aan onze laatstejaars, een meer dan geslaagd initiatief! 

Massale deelname Wiskunde-olympiadeVandaag 13 januari vond de eerste ronde van de Vlaamse Wiskunde-olympiade plaats. 81(!) leerlingen van de tweede en derde graad van onze school offerden hun vrije woensdagnamiddag op om zich over de uitdagende opgaven te buigen. Voor het eerst in de geschiedenis van de Olympiade was er ook de mogelijkheid om online deel te nemen, nog eens zeven van onze leerlingen namen op die manier deel. We kijken vol spanning uit naar de juiste antwoorden en naar de score van onze leerlingen...

Directie College ten Doorn brengt nieuwjaarsbubbels aan huisGeen nieuwjaarsreceptie dit jaar... maar niet getreurd! Deze week worden een paar 100 flessen bubbels aan de deur geleverd door algemeen directeur Annick Willems en logistiek financieel directeur Dirk Snebbout! Zo kunnen alle medewerkers en leerkrachten van College ten Doorn 2021 mooi inzetten - in hun bubbel(s) uiteraard...- een ploeg van VTM nieuws volgde hen! #collegetendoorn #eeklo #bubbels #opnaareengroots2021 #samenschoolmaken #vtmnieuws

Een ongewone eerste schooldag1 september 2020: voor leerlingen én leerkrachten wellicht de meest vreemde eerste schooldag ooit.

Meet & StudyVrijdag 6 maart 2020 vond de jaarlijkse Meet & Study plaats in gebouw Zuidmoer. Ruim 185 oud-leerlingen stelden hun studierichting voor aan onze 5de- & 6de jaars...

Ingenieurs in spe op COLTD!Op 4 maart trokken 20 zesdejaarsstudenten van de tso- & aso-school naar de Universiteit Gent om deel te nemen aan de ingenieurscompetitie van Best Gent ingericht voor het middelbaar.
Van de dertien deelnemende teams raakten twee ploegen in de top drie.
Rune Dooms, Thomas De Naeyer (WEW8), Bren Windels (WEW6) en Xander Lippens (TW) werden tweede
Emiel Steenbeke (TW), Jens Baeke (TW) Raf De Maertelaere (TW) en Jelina Robben (TW) werden derde.

Eerste jaars duiken letterlijk in de geschiedenis!De afgelopen weken trokken de leerlingen van het eerste jaar van de middenschool naar het Provinciaal Archeocentrum in Velzeke in het kader van hun lessen geschiedenis.Ze konden er 'in de huid kruipen' van Neanderthalers, zich uitdossen als een Romeinse soldaat, een ambachtsman... Succes verzekerd!

De Helden doen het weer!Op 13 en 14 februari toonden leerlingen en leerkrachten hoeveel talent onze school in huis heeft, in alweer een wervelende show vol muziek, zang, dans, toneel... Raadpleeg voor meer info en beeldmateriaal onze facebookpagina.